Växthus på G, äntligen!

Hej igen, nu var det ett tag sedan (minst sagt). Jag har knappt vågat skriva något eftersom det har gått så långsamt med växthuset, men NU, NU är det på gång! Jag ska berätta här hur det hela gick till.
 
Först hade vi grävt en stor grop... som aldrig blev tillräckligt djup, så vi fick be om hjälp.
 
 
Gropen blev större och större... till slut fick vi ta hjälp av snigeldynamit... eftersom hålet fortfarande inte var tillräckligt stort... 
Till slut så kunde vi gjuta en stor ram i vilken ackumulatortankarna skulle sänkas ner som sedan ska fyllas med vatten. Tanken är att de ska hålla värmen i växthuset under höst och vår för att på så vis förlänga säsongerna.
 
 
 
 
Plattan är gjuten. Växthuset ska bli 15 kvadratmeter stort, med två ackumulatortankar i grunden. Det ska bli intressant att se hur stor skillnad det gör på vår och höst... Tankarna är på plats och en lucka av trä tillverkas.
 
Nästa steg blir muren som ska muras runt hela växthuset. Först hade vi tänkt ha tegel, som i ett engelskt växthus, men sedan kom vi på att det låg högar med sten överallt i trädgården. Så varför inte använda dom?! Nära till hands och ingen extra kostnad för materialet.
 
Det börjar nästan att se ut som en kyrkogrund... För på ena kortsidan ville vi ha som en liten absid där vi ska ha en liten kamin stående. Den ska vi elda lite i på höstkanten för att få lite värme ibland, tänkte vi.
 
 
Här börjar stommen ta form, och takstolar hade vi fått av en kompis som skulle bygga om sin friggebod till platt tak...
 
Taklagsfest!! :)
 
Det börjar arta sig! Efter detta var det bara att måla stommen och invänta taket. Vi hade bestämt oss för att skaffa ett tak av kanalplast. Fördelen med det är att det fungerar isolerande och att det skyddar mot för starkt solljus. 
 
Det var lång leveranstid på taket som hade beställts från Bauhaus... Och när det till slut kom så var det fel grejor och saker som fattades. Vi väntar fortfarande på det sista, har väntat sedan i maj...
 
Fortsättning följer
 

RSS 2.0