En filosof på soptippen

Man ska aldrig ha förutfattade meningar om folk. Det fick jag erfara igår när vi var på soptippen.
Man kan hitta filosofer överallt. Mannen som arbetar på tippen och kommer med goda råd åt folk om var de ska kasta saker började prata om annat. Bl.a. så ville han berätta om hur knasiga folk är som kommer dit - de är så stressade och irriterade på allt. De jagar omkring efter saker eller kan till och med stressa ihjäl sig för att inte komma försent till ett TV-program.
 
Mannen på tippen berättade följande historia:
Det var en gång en liten kattunge. Kattungen hade just lärt sig att lyckan sitter i svansen, och han jagade runt som en galning efter sin egen svans. Runt, runt, runt sprang kattungen. 
Då kom en vuxen katt och satte sig ner och tittade på den lilla kattungen. 
- Vad gör du? frågade han. 
- Jo, sade kattungen, -Jag har just lärt mig att lyckan sitter i svansen så nu försöker jag få fatt på den.
Då svarade den vuxna katten:
- En sak har jag lärt mig nu när jag har blivit äldre, det är att lyckan mycket riktigt sitter i svansen, men att svansen sitter där den gör och den följer med mig överallt...
 
 

Det är så långt till min kompost...

Det är februari och snön ligger fortfarande tjock. Men när snön smälte för ett tag sedan så syntes några små snödroppars gröna blad spira i rabatten. Dom väntar där, säkert inkapslade i snön, på att värmen ska komma. Så känner man sig ju nu - inkapslad i kyla och mörker. Men snart, snart kommer värmen och med den den härliga våren!

RSS 2.0